D'Lyon Stud & Sporthorses Kontakta oss

"Grunden är den viktigaste nyckeln till framgång"

Jag, Olivia Dahlroth är en satsande tävlingsryttare sedan 20 år tillbaka.
Min karriär började på ridskola när jag var 7 år gammal. När jag var 11 år blev jag med min första häst, en 4 årig arabvalack. Jag utbildade honom, endast 11 år gammal till en välutbildad häst som jag tävlade lite småklasser i hoppning med. När jag var 12 år fick jag min första ponny, 6 år gammal men outbildad. Henne utbildade jag upp till LA+5 och var bland annat det enda ekipaget i vårt lag som red samtliga omgångar av DIV I felfritt. Samtidigt som henne köptes min ponny Cartouche, endast 4 år gammal han också, som jag tog upp till MSV B med många vinster och placeringar längst vägen. Under min ponnytid red jag även en del hästar upp till 120cm hoppning.


Mitt signum har alltså redan från start varit unghästar, vi hade inte möjlighet att köpa färdiga hästar utan jag har alltid fått jobba med det jag har och få fram det bästa ur varje häst.

När jag var 18 år började jag att samarbeta med andra stall utomlands för förmedling av ponnyer och hästar. Under den perioden red jag och utbildade väldigt många olika hästar åt dessa kunder och la min egen tävlingskarriär på hyllan. Efter några år kändes det som att tiden var slagen att återuppta min tävlingskarriär och jag började tävla aktivt igen år 2020 med våra då 5 åriga egenuppfödda hästar, stoet Baloubess och hingsten Quintendro. De blev alltså inhoppade sent i livet men är på god väg uppåt. Det är viktigt för mig att hästarna blir matchade rätt och rids noggrant och omväxlande. Det är så jag har gjort för att få framgångar med alla mina unghästar genom åren. Att de ska vara välridna är absolut det viktigaste målet att sträva efter, grunden är den viktigaste nyckeln i allt arbete man gör.

Utöver dessa två hästarna har vi ett gäng unghästar i träning.

Andra arbetslivserfarenheter:
Praktik Scuderia FLB, Florens som beridare 2014
Praktik Stall Fjälkinge, semin 2021

Utbildningar:
Seminassistentutbildningen 2016
Affärsmässigt företagande, kurs 2018
Hästskötarexamen 2021
Verksamhetsledare inom hästrelaterade näringar 2021-2022
Ridlärarutbildningen 2021-2022


Från den 1/4-24 finns en ledig plats för utbildning, tävling eller försäljning. Om du behöver hjälp med något av detta till din häst så är du varmt välkommen att kontakta mig för ett upplägg som passar oss båda.

Mina sponsorer

Jag är så oerhört glad, stolt och tacksam över att presentera mina sponsorer för år 2023

FA Selection

"FA Selection är ett svensk företag som arbetar med att driva utvecklingen framåt. Vi jobbar med att utveckla funktionella ridkläder som är anpassade för den träning som utövas inom ridsporten. Kvalité och design står i fokus samt arbetet för en mer hållbar miljö"

Krafft

"KRAFFT är ett svenskt varumärke som ägs av Lantmännen – ett kooperativ som ägs av 19 000 svenska bönder. Vi lanserade vårt första foder för mer än 30 år sedan, baserat på övertygelsen om att varje häst är unik och att individuellt optimerat foder kan göra hela skillnaden; för att din häst ska hålla sig frisk och balanserad, och prestera sitt allra bästa."

ZacZess

"ZacZess är ett ridsportvarumärke baserat i Sverige. Vi är ett nytänkande ridsportvarumärke som aktivt arbetar för hitta nya lösningar och funktioner för att underlätta ryttarens vardag. Bakom alla ryttare runt om i världen gömmer det sig hårt arbete och ett väldigt stort driv. Det är många långa timmar i stallet som gäller och vi vill ge er förutsättningarna för att vistelsen i stallet ska vara trivsam och praktisk."

Få 10% rabatt på dina köp med min rabattkod OLIVIADAHLROTH